ZŠ Zlaté Hory

Základní škola Zlaté Hory

Setkání se spisovateli

Setkání se spisovateli – besedy o knížkách a filmech s žáky druhého stupně ZŠ

Měsíc únor byl plný setkání se zajímavými lidmi.

První dvě setkání proběhla 20. 2. 2019. Hostem v naší škole byl pan Jiří Walker Procházka, autor komiksů, scifi příběhů i detektivek pro dospělé. Pro žáky sedmého ročníku bylo připraveno téma Komiksy hravé i dravé, žáci se ponořili do světa akčních hrdinů, nadpozemských bytostí i příšer. Seznámili se s historií komiksů, stali se na chvíli ilustrátory a tvůrci komiksu.

Pro žáky osmého a devátého ročníku bylo připraveno téma Průlet fantastickými světy. Žáci se seznámili s různými podžánry fantasy literatury, jejich hlavními hrdiny i historií tohoto žánru. Někteří jedinci excelovali svými znalostmi scifi a fantasy literatury a filmu. Jiní obdivovali zapálený přístup pana Procházky. Řada dětí si tato setkání užila, jiné žáky beseda neoslovila.

Třetí setkání proběhlo dne 27. 2. 2019 v multifunkčním volnočasovém centru ve Zlatých Horách. Žáci šestých ročníků se setkali s panem Danielem Vydrou, spisovatelem a tvůrcem komiksů. Děti se nejdříve seznámily s historií i principy komiksu, poté si ve skupinách prakticky vyzkoušely roli scénáristů, ilustrátorů i herců – své výtvory jednotlivé týmy ihned také prezentovaly přímo na pódiu. Někteří žáci, tak v sobě objevili netušené, především herecké nadání.

Děkujeme oběma spisovatelům za možnost nahlédnout do jejich světa. Věřím, že setkání byla inspirací nejen pro děti.

Setkání proběhla ve spolupráci s městskou knihovnou Zlaté Hory a sdružením MAP rozvoje vzdělávání ORP Jeseník II. Děkujeme.

Za organizátory: Hana Výtisková a Hana Gabriš Syptáková

Komentáře nejsou povoleny
RODIČE NEPŘEHLÉDNĚTE INFORMACE
Všechny důležité informace ze Základní Školy ve Zlatých Horách.
Zobrazit