ZŠ Zlaté Hory

Základní škola Zlaté Hory

Den bezpečnosti a zdraví 2019 očima čtvrťáků

V pátek, 6. září 2019, se žáci 4. a 5. třídy vypravili na Den bezpečnosti a zdraví do Jeseníku. Této akce se každoročně účastní některá z tříd, letos přišla řada na nás. Co jsme viděli a zažili? Co jsme si mohli vyzkoušet, osahat? To snad nejlíp popsaly přímo samy děti. Uvádím přepis několika okamžitých reakcí našich čtvrťáků, které jsme využili v hodině slohu – přepsáno doslovně, opraveny jen drobné pravopisné chybičky…

„Líbilo se mi, jak vojáci bojovali. Bylo hustý, že jsme si mohli sednout do policejního auta. Viděl jsem na obloze čtyři letadla. Mohli jsme si sednout i do letadla a do tanku.“ (Damián)

„Dnes jsme jeli do Jeseníku na Den bezpečnosti. Byli jsme ve velkém kruhu, v tom bylo letadlo, policie a hasiči. Pak jsme šli dál a tam bylo dost stánků. Některé stánky prodávaly a v některých jsme museli něco udělat, ale dostali jsme odměnu. Dostala jsem omalovánku, průpisku, 2 reflexní pásky a jedny přesýpací hodiny, které vydrží 152 s. Pak tam byla ukázka, jak chytili řidiče a pejsek Dona hledal drogy.“ (Linh)

„Na tomto dni se mi líbily ukázky se psy. Byl tam jeden pán, který měl na ruce z koberce vyrobenou rukavici. Když ten pán s rukavicí zařval na fenku Donu, Dona se po něm rozběhla a tak se do něj zakousla, že to toho pána asi muselo bolet! Pak tam další paní ukazovala, jací jsou psi. Byli hraví a žraví.“ (Viktor)

„Hned jak jsem zahlédl ta auta, letadla a lidi, tak jsem si říkal: „Tý jo, to bude super!“ První jsem si sedl do hasičskýho auta, potom do policejního a nakonec do kokpitu letadla. Popošli jsme a ať vidím, co vidím, tank, do kterého se dalo vlézt! No samozřejmě, že jsem do něho vlezl. Ještě kousek jsme popošli a tam byly stany, u který byli např. vojáci, hasiči, policie, záchranka atd. Ještě tam byla různá vystoupení, např. hledání drogy nebo psů.“ (Vojta Z.)

„Nejvíc se mi líbilo přestavení s policajty a psy a jak tančili vojáci. Nad námi letěla letadla. Dělali jsme kvízy, za které jsme dostali odměny.“ (Hela)

„Když jsem vystoupil, hnedle jsem zahlédl drona na obloze. První jsem byl v hasičském autě, potom v policejním autě a nakonec v letadle. Potom jsem stál nekonečnou frontu na tank. A nakonec jsem si užil podívanou (policejní psi a armáda). Nejlepší byla podívaná na závěr. (Ben)

Děkujeme SRPŠ za příspěvek na dopravu.

Komentáře nejsou povoleny
RODIČE NEPŘEHLÉDNĚTE INFORMACE
Všechny důležité informace ze Základní Školy ve Zlatých Horách.
Zobrazit